Fordeler med Airflow

Airflow tannrens er en moderne og effektiv behandlingsmetode som benyttes av tannleger for å fjerne belegg og misfarginger på tennene.

Effektiv fjerning av plakk og tannsten 

Uansett hvor godt du pusser tennene dine hjemme er det nesten uunngåelig at plakk og tannstein bygger seg opp over tid. Tannstein oppstår når plakk fester seg til tannen rundt tannkjøttet og forkalker seg, eller kan også komme av at spyttet krystalliserer seg på overflaten av tennene. Plakkdannelsen oppstår gjerne på baksiden av tennene, noe som gjør det vanskelig å oppdage belegget på egen hånd. Ved forverring over tid øker risikoen for hull i tennene, og kan i verste fall føre til tannkjøttbetennelse eller periodontitt. 

Tannrens med airflow er helt smertefritt 

Vi benytter topp moderne utstyr og du kan du være sikker på at tannrensen skjer på en fullstendig smertefri måte uten bruk av de mekaniske instrumentene som var vanlige før i tiden. Airflow tannrens skjer på en skånsom måte ved at vi sprayer tennene med en blanding av pulver tilsatt smaksstoff, trykkluft og vann. Tannrensen er mye mer effektiv og fokusert enn noe som kan oppnås hjemme, og mange av pasientene våre har kommentert hvor behagelig behandlingen er. 

Munnviken tannklinikk Gjøvik

Unngå tannkjøttbetennelse

Betennelse i tannkjøttet oppstår som oftest ved at lag på lag med plakk bygger seg gradvis opp mellom tennene langs tannkjøttsranden. Dersom dette ikke blir behandlet over tid kan det føre til mer kroniske betennelser som er kjennetegnet ved hovent tannkjøtt som lett begynner å blø ved tannpuss og berøring. I verste fall kan betennelsen bryte ned kjevebenet og medføre festetap for tennene som må behandles ved kirurgiske inngrep. Fordelen med regelmessig undersøkelser og tannrens er at plakk ikke får tid til å bygge seg opp, og dersom tannkjøttsykdommer er i ferd med å utvikle seg vil tannlegen oppdage dette på et tidlig stadium

Relaterte Artikler

Fordeler med Airflow

Airflow tannrens er en moderne og effektiv behandlingsmetode som benyttes av tannleger for å fjerne belegg og misfarginger på tennene.

Les mer »

Syreskader

Kostholdet i samfunnet har endret seg mye de siste årene og syreskader er et økende problem. Vi inntar mat og drikke som kan inneholde til dels store mengder skadelige syrer.

Les mer »